Am reluat activitatea, clinica functioneaza cu program normal.

Consultații pentru copii încă din primele zile de viață

Se recomandă ca, de la vârsta de 3 ani, să aduceti copilul pentru un control oftalmologic. Ideal ar fi ca până la vârsta de 5 ani, orice copil să fi făcut măcar un control oftalmologic complet, pentru depistarea oricăror probleme care îi pot afecta vederea pe termen lung.

Copiii nu iși dau seama singuri că vederea lor nu este în limite normale, pentru că nu au termen de comparație, și există cazuri în care defecte de vedere necorectate la timp, lasă o vedere mai scăzută, până la foarte scăzută pe unul sau ambii ochi pentru tot restul vieții.

Când se recomandă consultațiile oftalmologice pentru copii?

  • Pentru copiii prematuri (cu recomandare din maternitate)
  • Când copilul are ochii roșii
  • Când copilului îi “fuge” un ochi (strabism)
  • Când copilul se plânge că obosește când citește sau în timpul orelor de școală
  • Se recomandă o consultație completă chiar dacă nu sunt probleme în jurul vârstei de 3-4 ani sau, cel tarziu, înaintea începerii primei clase.

Efectuăm consultații pentru copii încă din primele zile de viață, inclusiv screening și urmărire pentru retinopatia de prematuritate.

Către Centrul Oftalmologic Optic Art vă puteți adresa pentru probleme precum vicii de refracție (portul sau nevoia de ochelari), strabism, obstrucția canalului lacrimal, modificări ale pleoapelor, precum și alte afecțiuni oftalmologice.

Cum pregătim copilul pentru primul consult?

O consultație normală decurge în modul următor: copilul este poziționat pe scaunul de examinat în șezut sau în brațele unuia dintre părinți și el trebuie să privească într-un aparat la o imagine pentru a i se măsura refracția, lucru care durează 1-2 minute, apoi este examinat cu un biomicroscop (un aparat cu lumină care arată o imagine mărită a ochiului) pentru a vedea ochiul în detaliu, iar apoi se verifică nivelul vederii și dacă îi trebuie ochelari. Se face și examen de fund de ochi, tot cu un aparat cu lumină. La unii copii, în funcție de măsurători, poate fi necesară administrarea de picături cicloplegice pentru obținerea măsurătorilor corecte. Durata unui consult este între 20 minute și o oră (dacă necesită picături).

Rolul Părinților

Parinții au rolul de a liniști și de a-i explica copilului cam cum decurge în mare consultul, că nu se face nimic care doare sau supără (nu se fac injecții, nu doare nimic) și ca el doar se va juca cu medicul și se vor uita la niște poze. De asemenea, copilului trebuie să i se explice că este posibil să i se pună niște picături în ochi.

Dacă doriți mai multe detalii, asistentele noastre și medicii noștri vă stau la dispoziție la numerele de telefon 0245.211.964, 0245.614.624 sau 0725.216.409. Veți beneficia de experiența medicilor noștri în diagnosticarea și rezolvarea problemelor oculare ale copiilor la orice vârstă.

Pentru completarea consultației, medicul poate recomanda efectuarea unei serii de investigații paraclinice, precum tomografia retiniana în coerență optică, câmp vizual computerizat etc. Acestea reprezintă costuri suplimentare (nu sunt incluse în costul consultației și se fac numai cu acordul pacientului/aparținătorului pacientului).

Daca Aveti Intrebari, Ne Puteti Contacta La 0725 216 409