Afecțiune oculară
frecvent întâlnită

Glaucomul este o afecțiune oculară frecvent întâlnită, în care vederea poate fi afectată ireversibil de creșterea presiunii intraoculare. Glaucomul netratat este cauza principală de orbire la nivel mondial.

Glaucomul nu este o afecțiune curabilă, ea se ține sub control prin tratament, care îi frânează evoluția, fiind deci necesară o atentă urmărire pe toată durata vieții.

Nu dă simptome până în stadiile extrem de avansate

Oricine poate dezvolta glaucom, risc mai mare având persoanele cu istoric familial de glaucom.

Din păcate, glaucomul nu dă simptome până în stadiile extrem de avansate: tensiunea intraoculară mult mărită nu dă durere sau alte manifestări oculare, iar pacienții se prezintă de multe ori cu glaucom avansat, pentru care nu se mai poate face mare lucru.

Se recomandă ca la fiecare consult oftalmologic, mai ales după vârsta de 45 de ani, să se măsoare si tensiunea intraoculară.

Urmărirea evoluției glaucomului

Dacă deja sunteți diagnosticat cu glaucom sau dacă aveți suspiciunea de glaucom, vă așteptăm la Centrul Oftalmologic Optic Art pentru o consultație completă, deoarece dispunem de cea mai modernă aparatură pentru urmărirea evoluției bolii: câmp vizual computerizat, pahimetru cornean, tonometre oculare precise, tomograf ocular.

De asemenea, experiența medicilor noștri vă va ajuta să înțelegeți mai bine afecțiunea pe care o aveți, riscurile asupra vederii și opțiunile de tratament. Suferiți de discomfort ocular (roșeață, usturimi) de câte ori vă administrați picăturile pentru glaucom? Vă putem ajuta ca tratamentul pentru glaucom să nu reprezinte o sursă de neplăceri.

Vă așteptăm la o consultație completă!

Daca Aveti Intrebari, Ne Puteti Contacta La 0725 216 409