Boala diabetică
poate afecta ochii

Boala diabetică poate afecta și ochii, determinând o serie de afecțiuni precum retinopatia diabetică, edemul macular diabetic, glaucom, cataractă.

Tocmai de aceea se recomandă tuturor pacienților care au diabet zaharat să facă cel puțin o dată pe an o consultație completa oftalmologică.

Retinopatia diabetică

În funcție de probleme oculare depistate, medicul poate să vă cheme la control la intervale mai scurte.Toate formele de boală diabetică a ochiului pot determina scăderea severă a vederii sau chiar orbirea.

În retinopatia diabetică apar modificări ale vaselor de sânge de pe fundul ochiului, acestea putând sângera sau pierde lichid, cu scăderea vederii.

Controlul strict al diabetului prin administrarea tratamentului prescris, respectarea regimului alimentar recomandat și activitate fizică regulată poate preveni sau încetini apariția bolii diabetice la ochi.

Deoarece retinopatia diabetică poate să nu se manifeste până nu este avansată, orice pacient cu diabet zaharat trebuie sa facă un control oftalmologic complet cu examinarea fundului de ochi cel puțin o dată pe an.

Diagnosticul precoce, tratamentul corect și urmărirea periodică pot salva de la orbire.

Protejează-ți vederea și calitatea vieții

Centrul Oftalmologic Optic Art din Tîrgoviște dispune de aparatura necesară și de medici specializați în diagnosticul, tratamentul și urmărirea bolilor oculare determinate de diabet. Protejează-ți vederea și calitatea vieții printr-un gest simplu: vino la un consult oftalmologic complet.

Tot în clinica noastră se pot face tomografii retiniene, tratamente laser, injecții intravitreene și operații de cataractă pentru pacienții cu diabet.

Daca Aveti Intrebari, Ne Puteti Contacta La 0725 216 409