Sindromul de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat înseamnă că suprafața oculară are o suferință cronică determinată de scăderea cantității sau calității de lacrimi produse de ochi. Severitatea sindromului de ochi uscat este variabilă de la pacient la pacient.

Simptomele sindromului

Pacienții cu sindrom de ochi uscat au, de obicei, următoarele simptome:

  • Senzație de corp străin (de “nisip în ochi”)
  • Senzație de arsură a ochilor
  • Ochi obosiți, roșii
  • Fotofobie (sunt deranjați de lumini puternice)
  • Vedere neclară
  • Clipesc des

Deși poate suna ciudat, lăcrimarea excesivă poate fi și ea un simptom al sindromului de ochi uscat, care încearcă să compenseze uscăciunea prin creșterea cantității (din păcate nu și a calității) secreției de lacrimi.

Risc mai mare pentru apariția sindromului de ochi uscat au persoanele care utilizează calculatorul zilnic, femeile dupa 50 de ani, purtătorii cronici de lentile de contact, persoanele cu anumite tipuri de boli autoimune sau endocrine, dar nu numai. Sindromul de ochi uscat poate apare la oricine.

Efectele netratării sindromului de ochi uscat

Netratarea sindromului

Netratat corespunzător, sindromul de ochi uscat poate ajunge să afecteze suprafața oculară, favorizând apariția rănilor și a infecțiilor de suprafață oculară.

De asemenea, sindromul de ochi uscat poate afecta negativ rezultatul operației pentru cataractă, motiv pentru care toți pacienții care urmează să fie operați de cataractă în Centrul Oftalmologic Optic Art sunt evaluați și tratați pentru sindromul de ochi uscat înainte de operație.

Teste specifice

Tot în cadrul Centrului Oftalmologic Optic Art efectuăm teste specifice pentru a evalua prezența și severitatea sindromului de ochi uscat, recomandăm tratamentul potrivit pentru fiecare caz în parte și urmărim atent evoluția sub tratament.

Protejează-ți vederea și calitatea vieții

Sindromul de ochi uscat nu se vindecă, el poate fi ameliorat prin tratament. Dacă bănuiți că aveți probleme cu ochii din cauza unui sindrom de ochi uscat, vă așteptăm la o consultație completă pentru a găsi soluția unui mai bun confort ocular.

Daca Aveti Intrebari, Ne Puteti Contacta La 0725 216 409