Apare preponderent la pacienții cu vârsta peste 50 de ani

Degenerescența maculară legată de vârstă este, așa cum reiese și din nume, o boală care apare preponderent la pacienții cu vârsta peste 50 de ani.

Boala se caracterizează prin modificări degenerative ale regiunii centrale a retinei, adică zona în care vederea este cea mai bună.

Progresia și factorii de risc

Boala progresează diferit de la caz la caz, uneori mai lent, alteori poate duce la o pierdere severă a vederii în timp scurt (saptămâni sau luni). DMLV duce rar la orbire, dar poate scădea foarte mult calitatea vieții persoanelor afectate prin împiedicarea acestora să desfășoare activități obișnuite precum cititul, privitul la televizor, condusul mașinii.

Pacienții cu DMLV percep o pată în centrul imaginii, uneori însoțită de deformarea imaginii sau a liniilor drepte. Ca să vadă un obiect, trebuie să “caute” cu privirea până să îl poată distinge.

Factorii de risc pentru apariția DMLV sunt:

  • Vârsta
  • Fumatul
  • Rasa - DMLV este mai frecventă la caucazieni și hispanici
  • Istoricul familial

Formele clinice si recomandările medicilor

Stilul de viață

Un regim echilibrat de viață poate scădea riscul apariției DMLV: evitarea sau întreruperea fumatului, activitate fizică regulată (evitarea sedentarismului), regim alimentar bogat in legume verzi și antioxidanți, controlul tensiunii arteriale, al colesterolului.

Forme clinice

Boala are două forme clinice, uscată/atrofică și umedă/exudativă și mai multe stadii evolutive (incipientă, intermediară, avansată). Din păcate nu există tratament care să vindece boala, tot ceea ce putem face este să încercăm să pastrăm o vedere cât mai bună din momentul diagnosticului.

Protejează-ți vederea și calitatea vieții

Medicii Centrului Oftalmologic Optic Art dispun de cunoștințele necesare pentru diagnosticarea și tratamentul adecvat al degenerescenței maculare legată de vârstă, astfel încât să vă ajute să pastrați o vedere cât mai bună pentru o perioadă cât mai mare de timp. În clinica noastră se pot face tomografii oculare, injecții intravitreene cu anti-VEGF și alte tipuri de proceduri și intervenții. De asemenea, la noi veți găsi mereu la prețuri avantajoase suplimente alimentare recomandate pentru tratamentul DMLV.

Daca Aveti Intrebari, Ne Puteti Contacta La 0725 216 409