Am reluat activitatea, clinica functioneaza cu program normal.

Cum se manifestă
şi care sunt
simptomele glaucomului.

Simptome în glaucomul cu unghi deschis

În mod tipic glaucomul cu unghi deschis incipient este asimptomatic. El debutează lent și progresează fără simptome ani de zile; pacienții nu sesizează nimic deoarece piederea de câmp vizual este periferică inițial și vederea rămâne bună chiar și la un câmp vizual mult alterat de glaucom.

Atunci când pacientul sesizează deja scăderea vederii, glaucomul este cel mai probabil foarte avansat. Pierderea de vedere cauzată de glaucom este IREVERSIBILĂ, chiar și cu tratament sau operații. Tratamentul are scopul să încetinească foarte mult avansarea bolii și să scadă riscul de orbire.

Tocmai de aceea este foarte important ca, macar după vârsta de 45 de ani, o dată pe an să facem un control oftalmologic complet, care să includă și măsurarea presiunii intraoculare. Descoperit în stadiile inițiale și ținut sub control prin tratament, glaucomul nu mai duce la orbire.

Simptome în glaucomul cu unghi închis

În glaucomul cu unghi îngust, creșterea presiunii intraoculare, care determină afectarea nervului optic, se poate produce lent (glaucom cronic cu unghi îngust) sau rapid (glaucom acut sau atac de glaucom).

Simptomele din glaucomul acut

Simptomele din glaucomul acut cele mai frecvent întâlnite sunt:

  • Vedere încețată
  • Halouri colorate (în curcubeu) în jurul luminilor
  • Dureri oculare și de cap puternice
  • Greață și vărsături care însoțesc durerile de cap și ochi puternice
  • Pierderea subită a vederii

Dacă aveți sau ați avut episoade cu aceste simptome, trebuie să vă prezentați urgent la oftalmolog, pentru evaluare, diagnostic și tratament.

Daca Aveti Intrebari, Ne Puteti Contacta La 0725 216 409